07.04.2016

Rosatomin Kiinan aluetoimisto avattiin 7. huhtikuuta Pekingissä Nuclear Industry China 2016 -kansainvälisen näyttelyn yhteydessä.

Rosatomilla on samanlaisia alueellisia edustustoja Latinalaisessa Amerikassa, Länsi-, Keski- ja Itä-Euroopassa, Keski- ja Kaakkois-Aasiassa, Lähi-idän maissa sekä Pohjois-Afrikassa.

Kiinan aluetoimiston tavoitteena on vahvistaa Rosatomin nykyistä asemaa kiinalaisilla markkinoilla sekä etsiä ja kehittää uusia mahdollisuuksia kansainväliseen liiketoimintaan, joka perustuu molempia osapuolia hyödyttävään kumppanuuteen Rosatomin ja kiinalaisten yritysten kanssa sekä energia- että muilla aloilla.

"Kiina on perinteisesti ollut tärkeimpien ulkomaisten kumppaneidemme keskuudessa. Nykyään Tianwanin ydinvoimalassa on käytössä kaksi venäläistä VVER-voimalayksikköä, ja rakenteilla on kaksi lisäyksikköä. Pekingin toimisto antaa mahdollisuuden yhdistää voimia ja parantaa energiayritysten tehokkuutta Itä-Aasiassa", totesi Rosatom International Networkin puheenjohtaja Alexander Merten.

Kansainvälisestä Nuclear Industry China 2016 -näyttelystä on tullut johtavien kansainvälisten ydinenergiajärjestöjen tapaamispaikka. Yhdistetyssä näyttelytilassa olivat esillä Rosatomin suunnittelu- ja koneenrakennusosastot ASE Group ja OKB Gidropress, sekä joukko korporaation muita yhtiöitä.. ASE on esitellyt uutta teknologiaansa sekä osaamistaan ja kokemusta yhteistyöstään Kiinan kanssa Tianwanin ydinvoimalan rakennushankkeessa. Kaikki Rosatomin rakentamat VVER-ydinvoimalat ovat OKB Gidropressin suunnittelemia. OKB Gidropress -yhtiö on Oy Atomenergomashin koneenrakennushaaran jäsen. Erilaiset tekniset ratkaisut sekä modernit muotoilutekniikat tekevät OKB Gidropressin uskottavaksi kumppaniksi Kiinassa ja muissa maissa.