28.4.2018

Novovoronezh-2: ykkösyksikkö on kytketty takaisin sähköverkkoon vakituisten huollon jälkeen

Novovoronezh-2-laitoksen 1. voimalayksikkö kytkettiin 28.4.2018 klo 05.45 takaisin sähköverkkoon vakituisten, ennaltaehkäisevien huoltotöiden suorittamisen jälkeen.
Töiden aikana reaktoriin ladattiin ensimmäistä kertaa uusi erä ydinpolttoainetta siitä lähtien, kun yksikkö otettiin kaupalliseen käyttöön vuonna 2017. Lisäksi huollettiin reaktori- ja turbiiniyksikön pää- ja apulaitteistoa.
Voimalan pääjohtaja Vladrimir Povarov: ”Tämä oli ensimmäinen välihuolto, jossa reaktoriin ladattiin uutta ydinpolttoainetta. Kaikki työt sujuivat suunnitelmien ja ohjeiden mukaisesti, ja henkilöstö sai hyödyllistä lisäkokemusta voimalayksikön huollosta”.
Seuraavat vakituiset huoltotyöt suoritetaan ensi vuonna. Novovoronezhin ympäristön säteilytaso on säilynyt ennallaan, eikä se ylitä luonnollisia taustasäteilyarvoja.
Novovoronezh-2:n ykkösyksikkö oli Venäjän ensimmäinen VVER-1200-reaktorilla varustettu 3+-sukupolven ydinvoimala. Voimala otettiin kaupalliseen käyttöön 27.2.2017. Laitoksen kakkosyksikköä valmistellaan tällä hetkellä käynnistys- ja käyttöönottotöitä varten. Kaikissa venäläisissä ydinvoimaloissa suoritetaan joka vuosi vakituinen huoltotyövaihe laitteiston ylläpitämiseksi.