6.8.2018

Hanhikivi 1:n käyttöhenkilöstö työharjoitteluun Leningradin ydinvoimalaitokselle

Suomalaisen Fennovoima Oy:n koulutushenkilöstö kävi vierailulla Leningradin ydinvoimalaitoksen koulutusosastolla tutustumassa uusien VVER-1200-reaktoriyksiköiden käyttöhenkilöstön opetusmenetelmiin.
Fennovoiman kouluttaja Vaclav Vejborny kertoi vierailusta: ”Keskustelimme koulutusosaston rakenteesta, ydinvoimalan henkilöstökoulutuksen teoreettisista ja käytännön osioista, vaadittavasta aineistosta ja tekniikasta, sekä muusta vastaavasta. Venäjän ja Suomen lähestymistavat käyttöhenkilöstön koulutukseen eroavat jonkin verran, mutta venäläisten kokemus alalla on silti meille hyödyksi. Tulemme varmaan soveltamaan muutamia täällä käytettyjä koulutusmetodeja Hanhikiven ydinvoimalan käyttöhenkilöstön koulutusta varten, sillä suomalainen voimala rakennetaan Leningradin uusien yksiköiden projektiin perustuen”.
Vejbornyn kollega Kari Leinonen lisäsi: ”Pidimme laitoksella käyttöhenkilöstön opetukseen käytetystä koulutussimulaattorista. Sen avulla voi hioa tietoja ja taitoja ydinvoiman turvallista käyttöä varten. Simulaattorin käyttöliittymä on selkeä ja kätevä, ja siinä käytetään värejä fiksulla tavalla. Luomme tämän pohjalta oman simulaattorin Hanhikiven ydinvoimalaitokseen.”
RAOS Project Oy:n henkilöstökoulutusosaston johtaja Viktoria Zhuravleva selitti, että suomalaisia kiinnostaa ennen kaikkea ydinvoimalan käyttöhenkilöstön kouluttaminen. Tällä hetkellä neuvotellaan myös kokeellisen työharjoittelujakson pitämisestä Leningradin ydinvoimalassa. ”Jatkamme yhteistyötä Leningradin ydinvoimalan kanssa ja tarkastelemme yksityiskohtaisemmin henkilöstökoulutusta koskevia eri kysymyksiä”, hän lisäsi.
”Suomi on yksi monista maista, joissa toteutetaan venäläisiin VVER-reaktoreihin perustuvia ydinvoimalahankkeita. Muita ovat mm. Valko-Venäjä, Turkki, Bangladesh, Egypti, Iran ja Kiina. Rosatom rakentaa näissä maissa huipputurvallisia ydinvoimaloita avaimet käteen -periaatteella ja tukee merkittävästi myös kaiken hankkeen tarvitseman infrastruktuurin luomista. Tähän kuuluu myös uusien ydinvoimaloiden henkilöstön kouluttaminen. Emme tarjoa kansainvälisille asiakkaillemme pelkästään valmiita ratkaisuja, vaan pyrimme kehittämään yhdessä henkilöstökoulutusohjelman, joka ottaa huomioon asiakkaiden omat yksityiskohtaiset tarpeet”, totesi Rosenergoatom-yhtiön kansainvälisen toiminnan henkilöstöhallintotoimiston johtaja Julia Nazarova.