22.12.2016

Anastasija Zoteeva on Rusatom Energy International uusi toimitusjohtaja

Osakeyhtiö Rusatom Energy International (REIN Oy) toimitusjohtajaksi nimitettiin 22. joulukuuta Anastasija Zoteeva, joka toimi aikaisemmin yhtiön liiketoiminnan varatoimitusjohtajana.

Rosatom konsernin ensimmäinen varatoimitusjohtaja Kirill Komarov:
”Rusatom Energy International on tänä päivänä edessä moninaisia haasteita yhtiön eri toiminta-alueilla; sen suomalaisessa hankkeessa, Akkuyun ydinvoimalassa ja Rosatomin täysin uuden kaupallisen tuotteen, eli pienoisydinvoimalan kehityksessä. Anastasija Zoteeva on työskennellyt alalla viisi vuotta ja on sinä aikana osoittanut olevansa ammattimainen, lujatahtoinen ja tuloshakuinen johtaja, joka löytää nopeita ja oikeita strategisia ratkaisuja”.

Rusatom Energy International (REIN OY) on Rosatom konsernin tytäryhtiö, joka perustettiin vuonna 2011 edistämään venäläisen ydinteknologian vientiä ulkomaille (aikaisemmin nimellä Rosatom Overseas Oy). Vuoden 2015 toukokuusta alkaen yhtiö on keskittynyt kansainvälisten, ydinvoimaloiden rakennukseen ja käyttöön tähtäävien hankkeiden hallintaan toimimalla suunnitteluyritysten osakkaana. Tällä hetkellä yhtiöllä on kaksi täysimittaista rakennushanketta: Hanhikivi 1-ydinvoimala Suomessa, ja Akkuyun ydinvoimala Turkissa.

REIN Oy toimii lisäksi pienitehoisten ydinvoimaloiden integraattorina, pienoisydinvoimaloiden käyttöönoton kehittäjänä Venäjällä ja muualla maailmassa.