16.01.2017

Euroopan komission delegaatio vieraili Venäjän ITER-virastossa

ITER-koefuusioreaktorin hankekeskus (Venäjän ITER-virasto) otti vastaan Euroopan komission delegaation, jota johti Komission energiaosaston varapääjohtaja Gerassimos Thomas.

Tapaamisessa käytiin läpi ajankohtaisia kysymyksiä ITER-hankkeen yhteisestä toteuttamisesta ja venäläisten velvollisuuksista hankkeen puitteissa. Neuvottelujen jäsenet pitivät niitä onnistuneina ja ilmaisivat luottamuksensa aikamme laajimman tieteen ja teknologian hankkeen onnistumiseen.

 ITER-hankekeskuksen johtaja Anatoli Krasilnikov neuvottelujen lopputuloksista: ”Tämänkaltaiset tapaamiset ovat positiivisia ja ne auttavat ratkomaan vaikeuksia, joita kansainvälinen yhteisö välttämättä kohtaa ITER:n tyyppisten vaikeiden, kunnianhimoisten ja tärkeiden kansainvälisten hankkeiden toteuttamisessa. Saavutimme tänään merkittäviä tuloksia, jotka auttavat meitä tulevaisuudessa.”

Euroopan komission delegaatio vieraili myös Venäjän tiedeakatemian G.I. Budkerin mukaan nimetyssä ydinfysiikan instituutissa Novosibirskissä, jossa sen jäsenet tutustuivat instituutin tutkimustuloksiin sekä ITER-hankkeessa että negatiiviseen ionisaatioon perustuvissa tehokkaissa atomisuihkuissa.