14.2.2017

Leningradin ydinvoimalaitos ja Pietarin polytekninen yliopisto (SPBPU) allekirjoittivat sopimuksen ydinenergian tiedekunnan perustamisesta Sosnovyi Boriin

Leningradin ydinvoimalaitos ja Pietarin polytekninen yliopisto allekirjoittivat sopimuksen ydinvoimalan ja ydintutkimusinstituutin pohjalta perustettavasta ydinenergian tiedekunnasta.

Sopimuksen allekirjoitti voimalan pääjohtaja Vladimir Pereguda ja SPBPU:n rehtori Andrei Rudskoi.

”Tämänkaltaisen koulutuksen ja käytännön yhdistämisen globaali tarkoitus on luoda ns. 2000-luvun moniosaajainsinööri, joka hallitsee kaikista nykyaikaisimman teknologian tieto- ja käyttötaidot. Olemme valmiita lähettämään Leningradin ydinvoimalaan kaikista lahjakkaimmista opettajistamme koostuvan ryhmän”, totesi Andrei Rudskoi.

Pietarin polyteknikot ovat osallistuneet ydinvoimalan historiaan jo sen ensimmäisen voimalayksikön käynnistyksestä vuonna 1973 alkaen. Vuonna 1996 Sosnovy Borissa avattiin SPBPU:n filiaali, ydintutkimusinstituutti, joka on jo 20:n vuoden ajan kouluttanut insinöörejä ydinvoimalaa, Aleksandrovin tutkimusinstituuttia ja kaupungin muita rakennusosastoja varten. Ydinvoimalaitoksen pääjohtaja Vladimir Pereguda: ”tiedekunnan luominen on looginen jatke yhteistyössämme. Leningradin ydinvoimalasta tulee ainutlaatuinen perusta, joka kouluttaa vanhojen reaktorien käyttöhenkilökunnasta uusien VVER-1200 -reaktoreiden käytön taitavia ammattilaisia. Toivomme, että tiedekunta antaa uuden kehitysinnon Sosnovy Borin ydintutkimusinstituuttiin ja vahvistaa sen materiaali- ja opetusperustaa.”