20.2.2017

Rosatom säilytti vuonna 2016 tutkimus- ja kehitystoiminnan rahoituksen tason 4,5 %:ssa konsernin liikevaihdosta.

Rosatom-konserni säilytti tutkimus- ja kehitystoiminnan (T&K) rahoituksen osuuden 4,5 %:ssa konsernin liikevaihdosta, joka vastaa korkeimpia kansainvälisiä standardeja. Konsernin tehtävänä on päästä 20:n maailman johtavan innovaatioyrityksen joukkoon. Tämän tehtävän täyttämistä varten Rosatom, maailmanlaajuisia innovaatioalan käytäntöjä noudattaen, alkoi vuonna 2012 sijoittamaan 4,5 % jokavuotisesta liikevaihdostaan T&K-rahoitukseen. Samalla Rosatomin liikevaihto kasvaa tasaista vauhtia: konsernin vuotuisen tilinpäätöksen mukaan, vuonna 2013 arvo oli IFRS-standardin mukaisesti 529,2 miljardia ruplaa, vuonna 2014 618,3 miljardia ruplaa ja vuonna 2015 821,2 miljardia ruplaa.

Rosatom pyrkii vuoteen 2030 mennessä nostamaan liikevaihtonsa 2,8 triljoonaan ruplaan. Konserni käyttää toiminnassaan erilaisia innovaation toteutusmuotoja. Tärkeimpänä tekijänä on innovaatiokehitys oman teknologian ja pätevyyden osalta, mutta kehitystä työstetään myös ulkoisten teknologiakumppanien kanssa yhteisissä hankkeissa. Monissa tapauksissa hankitaan patentteja ja lisenssejä erinäiseen tekniikkaan sekä integroidaan muita markkinatoimijoita konserniin.

Vuonna 2011 Rosatomin innovaatiokehityksen parissa toimivien instituuttien ja keskuksien hallintaelimeksi perustettiin Tiede ja innovaatioyhtiö (ven. Nauka i innovatsii). Rosatomin tiede- ja tutkimus perustuu tämän yhtiön toimintaan. Tänä päivänä Tiede ja innovaatioyhtiö hallinnoi 14:ta venäläisen ydinalan eri järjestöä. Yhtiön toiminta on jaettu sisäisesti: energia-alan fysiikka, sähköfysiikka ja kemiantekniikka. Tämän lisäksi on luotu järjestö immateriaalioikeuksien hallintaan.

Lähde: RIA Novosti