10.9.2018

Hanhikivi 1 -rakennustyömaan yleisöpäivään osallistui 3400 vierailijaa

Hanhikivi 1 -ydinvoimalahankkeen rakennustyömaalla järjestettiin jokavuotinen avointen ovien yleisöpäivä. Tapahtuman järjesti hankkeen tilaaja- ja omistajayhtiö Fennovoima ja siihen osallistui myös Rosatom ja muita hankeyhtiöitä.
Yleisöpäivään osallistui kaikkiaan 3400 vierailijaa Pyhäjoelta, Raahesta, Kalajoelta ja naapurikunnista. Vierailijat pääsivät vierailemaan työmaalla bussikiertoajelulla ja saivat yksityiskohtaista tietoa hankkeesta, koskien esim. sen turvajärjestelyjä ja ympäristönsuojelua.
”Ydinvoimaloiden turvallisuudesta ja hyödyistä ei voi kertoa lähialueen asukkaille olematta avoin. Näytimme tänään koko hankejoukkueen kanssa kaikille sen, miten Hanhikivi 1:a toteutetaan; sen, miten harmonisesti se sulautuu ympäröivään maisemaan ja mitä uusia mahdollisuuksia se tuo paikalliselle väestölle”, totesi projektijohtaja Aleksei Kalinin Rosatomin tytäryhtiö RAOS Project oy:stä.
Hanhikivi 1:n yleisöpäivä on pidetty vuosittain vuodesta 2016 lähtien. Hankkeen toteutusalueen tiedotuksesta vastaavat Pyhäjoelle avatut Fennovoiman ja RAOS Projectin toimistot, sekä pääurakoitsija Titan 2:n toimisto Helsingissä.