7.9.2018

LAES 2 :een toimitettu viimeinen suuren kokoluokan laitoskomponentti rakenteilla olevan kakkosyksikön reaktorirakennusta varten

Leningradin ydinvoimalaitokselle toimitettiin materiaaliluukku, viimeinen suuren kokoluokan laitoskomponentti rakenteilla olevan kakkosyksikön reaktorirakennusta varten. Rahti kuljetettiin Sosnovyi Borin kaupungin satamalaituriin Tyazmashin tehtaalta maa- ja vesiteitse.
”Materiaaliluukku kulki yhteensä 2100 km:n matkan. Sitä varten tarvittiin erikoisvalmisteinen kuorma-alusta ja proomu. Kuljetus Syzranin kaupungista Sosnovy Boriin suoritettiin Volgan, Äänisjärven ja Suomenlahden kautta ja kesti yhteensä 26 päivää. Sääolosuhteet osoittautuivat suotuisiksi ja rahti saatiin määränpäähän aikataulussa ja ongelmitta”, kommentoi Igor Voronin kuljetus- ja logistiikkayhtiö PAE Sovfrachtista.
Materiaaliluukku on osa ydinvoimalan turvajärjestelmiä, jolla reaktorin sisäosa eristetään sen muusta alueesta. Uusi ydinpolttoaine kuljetetaan reaktorirakennukseen materiaaliluukun kautta, samoin käytetty polttoaine ja muu radioaktiivinen materiaali poistetaan sen kautta. Lisäksi sen kautta kuljetetaan erilaiset reaktorin siirtämiseen, huoltoon ja remonttiin tarkoitetut laitteet.